Sügisene ahjuroog kanatiibade ja kõrvitsaga
oktoober 28, 2022
Mõnus ja soojendav sügisene ahjuroog kõrvitsaga, mida kipub sügisel olema nii palju, et ei oska midagi peale hakata. Naudi!
SÜGISENE AHJUROOG KÕRVITSAGA
Viiele sööjale
10 Kikerikii mahebroileri tiiba
Marinaad:
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
punt tüümianit
150 ml ebaküdoonia siirupit
1 Hokkaido kõrvits (koorimata)
3-4 keskmist sibulat
2-3 suuremat ebaküdooniat
näpuotsaga Cayenne’i pipart ning kaneeli
soola
külmpressitud oliiviõli
Maitsesta tiivad soola ja pipraga, lase 30 minutit maitsestuda. Tõsta tiivad minigrip kotti, vala peale siirup, lisa tüümianioksad, sulge kott ning mudi kõik ettevaatlikult läbi. Tõsta tiivad üleöö külmkappi maitsestuma ja tund enne ahju panekut võta toatemperatuurile.
Koori sibulad, lõika sektoriteks, viiluta kõrvits ja ebaküdooniad ning tõsta suurde kaussi, nirista peale oliiviõli, maitsesta soola, Cayenne’i pipra ning kaneeliga. Sega hästi läbi ning jäta maitsestuma.
Kuumuta ahi 200-kraadini ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Võta tiivad marinaadist välja, eemalda tüümianioksad. Lao seejärel tiivad ühtlase kihina ahjuplaadile, nirista peale veidike oliiviõli ning marinaadivedelik. Küpseta ahjus 20 minutit. Seejärel lisa kõrvits, sibulad ja ebaküdooniad ning küpseta veel aeg-ajalt segades 45-50 minutit, kuni kana on küps ning kõrvits kuldne (aga mitte lödi). Serveeri.
Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert
- Kikerikii mahebroileriliha ostukohad:
- Prisma kauplused – Sikupilli, Rocca, Mustamäe, Kristiine, Lasnamäe, Sõbra ja Annelinna
- Rimi Talu Toidab poed – Hiiu, Haabersti, Mustakivi, Põhja Rimi, Pirita, Nautica, Sõpruse, Tabasalu, Ülemiste ja Laagri
- Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailm
- Stockmanni kaubamaja toiduosakond
- Selver – Järve, Kadaka, Pirita, Peetri, Viimsi, Merimetsa, Kakumäe, Ülejõe
- Vorstiabi pood Balti jaama turul, Nõmme turul ja Peetris
- Peetri Lõheäri Balti jaama turul
- Ökosahver
- Lihuniku äri (Tartu)
- Valete Ökokaubad