Idamaine Kikerikii ahjuroog poolkoibadest

november 21, 2022

Täida kodu vürtside aroomidega ja paku idamaist elamust kodusest mahebroilerist.

IDAMAINE KIKERIKII AHJUROOG AHJUKOIBADEST
4–6 kuuele sööjale

6 Kikerikii mahebroileri poolkoiba (umbes 1,4 kg)
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
3 suurt sibulat
3 suurt küüslauguküünt
1 tl ingveripulbrit
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl Cayenne’i
1 tl kurkumit
1 kaneelikang
1/2 soolasidrunit (kui seda ei leia, siis ära heida meelt, kasuta sidrunimahla)
suur peotäis rohelisi ja musti oliive
kodust kanapuljongit
kimp siledalehelist peterselli

Tõsta broilerikoivad pool tundi enne valmistamist toatemperatuurile. Koori sibulad ja küüslauk ning viiluta õhukeselt. Kuumuta ahjupotis õli, pruunista koivad igast küljest ning maitsesta soola ja pipraga. Seejärel tõsta potist välja. Vajadusel nirista potti veel õli, tõsta sibulad ja küüslauk sisse ning kuumuta kuni on klaasjad. Lisa vürtsid ning kaneelikang ja kuumuta läbi. Seejärel tõsta koivad potti tagasi, lisa oliivid, soolasidrun (kui kasutad mahla, lisa see toiduvalmistamise lõpus) ning 2–3 dl kanapuljongit. Kata kaanega ning tõsta 180 kraadisesse ahju 45–50 minutiks küpsema. Vajadusel kontrolli poole küpsemise ajal, kas on vaja vedelikku veidi juurde lisada. Haki petersell, puista toidule ning serveeri näiteks aurutatud kuskussi või riisiga.

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad:

    • Prisma kauplused – Sikupilli, Rocca, Mustamäe, Kristiine, Lasnamäe, Sõbra ja Annelinna
    • Rimi Talu Toidab poed – Hiiu, Haabersti, Mustakivi, Põhja Rimi, Pirita, Nautica, Sõpruse, Tabasalu, Ülemiste ja Laagri
    • Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailm
    • Stockmanni kaubamaja toiduosakond
    • Selver – Järve, Kadaka, Pirita, Peetri, Viimsi, Merimetsa, Kakumäe, Ülejõe
    • Vorstiabi pood Balti jaama turul, Nõmme turul ja Peetris
    • Peetri Lõheäri Balti jaama turul
    • Ökosahver
    • Lihuniku äri (Tartu)
    • Valete Ökokaubad