Kikerikii rikkalik pidupäeva võiku

aprill 6, 2023

Keedetud Kikerikii mahemunadest valmib rikkalik ja toitev võileib hommikusöögiks või vahepalaks.

RIKKALIK PIDUPÄEVA VÕIKU

Kahele

4 Kikerikii mahemuna (keedetud)

2 suurt haputaina saiaviilu

külmpressitud oliiviõli

1 avokaado

1 sl majoneesi või paksemat jogurtit

peotäis rukolat

mõned salatilehed

soola

värskelt jahvatatud musta pipart

sidrunimahla

200 g keedetud ja kooritud krevette

2 sl forellimarja

enda valikul mikroürte

Koori munad, 2 muna haki ning 2 muna viiluta. Avokaadomäärde valmistamiseks haki rukola, tõsta kaussi, lisa hakitud munad. Kraabi avokaado viljaliha lusikaga välja, purusta kahvliga ning tõsta muna-rukolasegu juurde. Lisa majonees, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega läbi.

Teises kausikeses maitsesta krevetid vähekese soola ning sidrunimahlaga. Määri saiaviiilud oliiviõliga ning rösti pannil. Aseta saiaviilud serveerimistaldrikule, vooderda salatilehtedega, tõsta peale avokaadomääre, seejärel krevetid, munaviilud ja forellimari. Puista peale mikroürte ning serveeri.

Retsept: Kristina Efert

Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: