Kikerikii mahebroileri delikatesshakklihaga salatikausid

Mahe, mõnus ja tervislik! Mahebroileri delikatesshakkliha on 100% fileest. 

Kikerikii mahebroileri delikatesshakklihaga salatikausid
Neljale

600 g Kikerikii mahebroileri delikatess hakkliha
põidlasuurune jupp ingverit
5 küüslauguküünt
2 Tai tšillit
rapsiõli
soola
värskelt jahvatatud valget pipart
1 sl kalakastet
1 tl kookossuhkrut

Kaste:

2 sl sojakastet
1 sl kalakastet
1 kuhjaga tl kookossuhkrut
1 Tai tšilli
3 sl laimimahla
tilgake röstitud seesamiõli

Serveerimiseks:
rooma salati lehti, hakitud tšillit ja talisibulat, meelepäraseid idusid

Esimesena valmista kaste, milleks haki tšilli peeneks ning tõsta kausikesse. Lisa suhkur, kala- ja sojakaste ning värskelt pressitud laimimahl. Sega kuni suhkur on sulanud. Viimasena lisa tilgake seesamiõli ning jäta maitsestuma.

Hakklihasegu tarbeks koori ingver ja küüslauk, seejärel haki koos tšilliga peeneks. Kuumuta pannil õli, prae hakkliha kuldseks, lisa küüslaugu-ingverisegu ning kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa kalakaste ja suhkur, sega ning anna veel minutike kuuma, seejärel tõsta pliidilt.

Jaota salatilehed vaagnale, tõsta igasse “kausikesse” hakklihasegu, puista peale idusid, hakitud tšillit ja sibulat, nirista kastmega üle ning serveeri.

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: