Tsitruseline kintsupada

Tsitruseline kintsupada

Kolmele-neljale sööjale

 

6 Kikerikii mahebroileri kintsu
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1,5 tl paprikapulbrit
3 punast sibulat
8 küüslauguküünt
külmpressitud oliiviõli
100 ml valget veini
300 ml köögivilja- või kanapuljongit
2 sl nisujahu
mõned tüümiani ja rosmariinioksad
1 apelsini mahl

Maitsesta broilerikintsud soola, paprikapulbri ja pipraga. Koori sibul ja küüslauk, lõika sibulad väiksemateks sektoriteks, küüslaugud suru noaseljaga lapikuks. Kuumuta küpsetusnõus õli, pruunista kintsud igast küljest ning tõsta kõrvale. Järgmisena prae sibula ja küüslaugusegu kuldseks, lisa vein ja lase alkoholil välja keeda. Puista sibulasegule jahu, sega korralikult ning kuumuta läbi. Lisa ühtlase joana puljong, pista sekka tüümiani ja rosmariinioksad, tõsta broilerikintsud tagasi küpsetusnõusse, kata see kaanega ning hauta madalal tulel 45-50 minutit või kuni liha on küps. Vajadusel lisa küpsetamise ajal puljongit. Õngitse ürdioksad välja ning lisa hautisele apelsinimahl, aja keema ning tõsta tulelt. Serveeri endale meelepärase lisandiga, milleks sobib nii kartul, riis kui ka lihtsalt värske salat.


Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: