Mahebroileri ahjupoolkoivad krõmpsu salatiga

Ahjupoolkoivad krõmpsu salatiga

Kolmele-neljale sööjale

Sidruni, tšilli ja küüslauguga marineeritud mahebroileri poolkoivad saavad ahjus küpsetades täiuslikult mahlased ja kuldselt krõbedad. Serveeritud värske ja vitamiinirikka krõmpsu salatiga.

6 Kikerikii mahebroileri poolkoiba
2 porrulauku
500 g kõrvitsat
väike punt tüümianit

marinaad:
½ sidruni mahl
3 sl külmpressitud oliiviõli
6 küüslauguküünt
1-2 tl tšillihelbeid

salat:
200 g värsket peakapsast
2 lehtkapsa lehte
2 punti talisibulat
väike peotäis peterselli
6-7 redist
peoga rõstitud kõrvitsaseemneid või meelepärast seemnesegu
sidrunimahla
külmpressitud oliiviõli
soola

Koori küüslauguküüned ning haki peeneks. Tõsta kaussi, lisa sidrunist pressitud mahl, tšillihelbed ning õli. Maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kata kauss toidukilega ning aseta 4 tunniks, ideaalis ööks, külmkappi maitsestuma.

Puhasta porrulauk, lõika juppideks. Koori vajadusel kõrvits ning lõika kuubikuteks. Tõsta köögiviljad ahjuvormi, nirista peale veidi õli, maitsesta soola ja pipraga. Puista peale hakitud tüümiani. Tõsta poolkoivad köögiviljadele ning küpsta 180-kraadises ahjus 1 tund.
Salati tarbeks viiluta kapsas ja lehtkapsas. Haki petersell ja sibul. Tõsta kaussi. Lisa õhukeselt viilutatud redis. Maitsesta soolaga, nirista peale maitse järgi sidrunimahla ja õli ning sega korralikult läbi. Enne serveerimist lisa ka röstitud kõrvitsaseemned.

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: