Kikerikii krõbedad kanatiivad

Mahebroileri kanatiivad viivad keele alla! Selle retseptiga saad teha ahjus korraga kaks rooga – krõbedad kanatiivad ja mõnusad ürdised ahjukartulid.

KIKERIKII KRÕBEDAD KANATIIVAD

Neljale

2 tl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

2 tl soola

1 tl sibulapulbrit

1 tl suitsutatud paprikapulbrit

800 g suuremaid kartuleid

magusat tšillikastet, serveerimiseks

Lõika tiivad liigestest kolmeks osaks. Tiiva otsakesed pane puljongi keetmiseks kõrvale. Sega minigripiga suletavas kotis maiseained. Kuivata tiivad korralikult köögipaberiga ning tõsta kotti, sulge see ning raputa korralikult läbi. Seejärel tõsta tiivad küpsetusrestile ning aseta külmkappi, soovitavalt üleöö maitsestuma.

Koori kartulid, lõika sektoriteks. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga, laota peale kartulid ning maitsesta soolaga. Tõsta rest koos kanatiibadega kartulivormile. Kartulitele rasvainet pole vaja eraldi lisada, sest tiibadest küpsemisel eralduv rasv koos maitseainetega maitsestavad kartulid imeliselt ära. Küpseta 190-kraadises ahjus 45 kuni 50 minutit. Küpsemise poole peal keera tiivad ringi.

Vahetult enne serveerimist pintselda tiivad kiirelt magusa tšillikastmega ning serveeri koheselt!

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: