Kikerikii krõbedad kanatiivad
Mahebroileri kanatiivad viivad keele alla! Selle retseptiga saad teha ahjus korraga kaks rooga – krõbedad kanatiivad ja mõnusad ürdised ahjukartulid.
KIKERIKII KRÕBEDAD KANATIIVAD
Neljale
2 tl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl soola
1 tl sibulapulbrit
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
800 g suuremaid kartuleid
magusat tšillikastet, serveerimiseks
Lõika tiivad liigestest kolmeks osaks. Tiiva otsakesed pane puljongi keetmiseks kõrvale. Sega minigripiga suletavas kotis maiseained. Kuivata tiivad korralikult köögipaberiga ning tõsta kotti, sulge see ning raputa korralikult läbi. Seejärel tõsta tiivad küpsetusrestile ning aseta külmkappi, soovitavalt üleöö maitsestuma.
Koori kartulid, lõika sektoriteks. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga, laota peale kartulid ning maitsesta soolaga. Tõsta rest koos kanatiibadega kartulivormile. Kartulitele rasvainet pole vaja eraldi lisada, sest tiibadest küpsemisel eralduv rasv koos maitseainetega maitsestavad kartulid imeliselt ära. Küpseta 190-kraadises ahjus 45 kuni 50 minutit. Küpsemise poole peal keera tiivad ringi.
Vahetult enne serveerimist pintselda tiivad kiirelt magusa tšillikastmega ning serveeri koheselt!
Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert
Kikerikii mahebroileriliha ostukohad:
-
- Äntu mõisa e-pood
- Prisma kauplused – Sikupilli, Rocca, Mustamäe, Kristiine, Lasnamäe, Sõbra ja Annelinna
- Rimi Talu Toidab poed – Hiiu, Haabersti, Mustakivi, Põhja Rimi, Pirita, Nautica, Sõpruse, Tabasalu, Ülemiste ja Laagri
- Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailm
- Stockmanni kaubamaja toiduosakond
- Selver – Järve, Kadaka, Pirita, Peetri, Viimsi, Merimetsa, Kakumäe, Ülejõe
- Vorstiabi pood Balti jaama turul, Nõmme turul ja Peetris
- Peetri Lõheäri Balti jaama turul
- Ökosahver
- Lihuniku äri (Tartu)
- Valete Ökokaubad (Tartu)
- Talutoidu Ait (Viljandi)