Gemossi magus ahjuomlett ja sidrunivõie Kikerikii mahemunadest

Koos kokkamine on alati vahva ja sel hooajal on seda Gemoss Köögi- ja Baarikunsti Õppetoas palju tehtud. Alati särava Rita Osa meistriklassid on juba paljude lemmikuks kujunenud.

Aprilli alguses toimunud meistriklassis õppisid osalejad valmistama kümmet väga erinevat munarooga ning täna jagame kaht retsepti ka siin. Mahemunad tulid loomuikult Äntu mõisast!

MAGUS AHJUOMLETT EHK DUTCH BABY

Neljale-kuuele

KOOSTISOSAD:
4 M-suuruses Kikerikii muna
1 sl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut + 0,5 tl soola
3,5 dl täispiima
50 g + 1 sl võid
1,5 dl nisujahu
Serveerimiseks tuhksuhkrut, Lemon curd’i ehk sidrunivõiet ja värskeid marju

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata 50 g võid väikeses potis ja jäta ootele. Klopi munad kausis suhkrute ja soolaga lahti. Lisa vaheldumisi läbi sõela jahu ja piim, viimasena sulavõi.
  2. Pane supilusikatäis võid pannile ja suska pann ahju kuumenema. Kui või hakkab mullitama, võta pann ahjust, kalla tainas pannile ja pane pann uuesti ahju.
  3. Küpseta 20-25 minutit – kuldpruuniks ja kõrgelt kohevaks.
  4. Raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe, sest kohevus vajub minutiga!

SIDRUNIVÕIE EHK LEMON CURD

KOOSTISOSAD:
4 M-suuruses Kikerikii muna
2 suurt sidrunit
1,75 dl suhkrut
100 g toasooja võid

VALMISTAMINE:

  1. Võta ümarapõhjaline metallkauss, riivi sinna sidrunite koor ja pressi mahl. Löö juurde munad ja lisa ka suhkur.
  2. Vali pott, kuhu kauss mahuks peale „istuma“, vala poti põhja umbes 5 cm vett ja aja keema.
  3. Aseta kauss kastruli peale ja kuumuta sidrunisegu pidevalt vispliga segades paksenemiseni (umbes 5-10 minutit). Vesi all peab vaid õrnalt keema, muidu läheb muna tükki!
  4. Tõsta pott veevannilt ja klopi juurde võitükid. Eriti siidise tulemuse jaoks võid võide sauseguriga läbi suristada.
  5. Pane kreem purki ja tõsta vähemalt kolmeks tunniks külmikusse tahenema. Lemon curd säilib külmikus nädal kuni kaks.