UUDIS! Mahebroileriliha nüüd poodides

september 27, 2021

Septembris 2021 jõudis poodidesse Kikerikii kaubamärgi all esimene partii mahedat broileriliha Äntu mõisa kanalatest.

Kikerikii kaubamärgi mahemunad on oma tarbijaskonna juba ammu leidnud ja arvestades maheda toidu üha suureneva nõudluse, kasvab see lähiaastatel veelgi.

Selles mahus mahedate lihakanade kasvatust pole Eestis keegi ette võtnud.

Äntu mõisas on kasvamas ligi 4000 mahebroilerit ja selles mahus mahedate lihakanade kasvatust pole Eestis keegi ette võtnud.

Eelmisel aastal tehtud esimesed katsetused mahekanaliha kasvatada ja turustada olid edukad: ligi 1000-de mahebroileri liha leidis ostjad ilma reklaamita. Tagasiside liha kohta oli paljulubav – võrreldes tavatingimustes kasvatatud lindudega on mahebroileri liha pehmem, mahlasem ja maitsekam. Rääkimata sellest, et maheliha ei sisalda pestitsiitide jääke ega antibiootikume.

Mahelinnud saavad laudas ja õues vabalt liikuda, söövad vaid mahetoitu ja nende ravimiseks võib kasutada ainult looduslikke vahendeid.

Kikerikii mahebroiler läheb esialgu müüki Tallinna ja Tartu kauplustesse. Ka mitmed restoranid ja kohvikud on huvi tundnud. Kui tavabroilerit nuumatakse ainult 37 päeva, siis Äntu mahebroilerit minimaalselt 81 päeva. Tegemist on aeglaselt kasvava tõuga, mille lihas on rohkem tekstuuri ja seda peab arvestama ka kana küpsetamisel.

Tagasi teiste
uudiste juurde