Pohlane Kikerikii ahjukana

november 16, 2021

See hõrk ja krõbeda nahaga mahebroileri ahjupraad kaunistab iga peolauda. Paku mahedat ahjukana kõhule kergema alternatiivina jõuluajal!

Kaheksale sööjale 

Vaja läheb:

1 Kikerikii mahebroiler
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
75 g võid
2 sl külmpressitud oliiviõli
12 suuremat salveilehte
70 g pohli
3 tl mett
1 sl magusat tšillikastet
näpuotsaga tšillihelbeid (soovi korral)

Serveerimiseks:

pastinaaki ja kartulit
kuivatatud tüümianit
soola
külmpressitud oliiviõli

Valmistamine:

Kuivata kana korralikult majapidamispaberiga. Maitsesta nii seest kui väljast soola ning pipraga. Haki salveilehed peeneks, sega toasooja või, pohlade, mee, oliiviõli, tšillikastme ning tšillihelvestega (kui kasutad). Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta 1 korralik supilusikatäis maitsesegu kõrvale. Lükka ettevaatlikult broileril nahk rinnakult ja koibadelt lusika selja abi lahti nii, et moodustuks tasku. Suru pool maitsesegust ühtlaselt naha alla. Määri ülejäänud segu kõhuõõnde.

Tõsta suurele ahjuplaadile vastavalt sööjate arvule vajalik kogus kartuleid ning pastinaaki, puista peale tüümian, piserda oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Tõsta broiler köögiviljade peale ning pintselda oliiviõliga üle.

Tõsta kogu kraam eelkuumutatud 230 kraadisesse ahju ning küpseta 15 minutit, et nahk pruunistuks. Seejärel alanda ahju temperatuur 180 kraadini, kata ahjuplaat fooliumiga ning küpseta veel 1,5 tundi (arvestusega 15 minutit 450 g broileri kohta). Eemalda foolium, määri kõrvaletõstetud pohlasegu ühtlaselt broilerile ning lase veel 5 minutit küpseda. Tõsta ahjust ning lase enne serveerimist vähemalt 15–30 minutit seista.

Retsept: Kristina Efert, Lihuniku Äri

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad:

Paku mahedat ahjukana kõhule kergema alternatiivina jõuluajal!