Kevadine kanaroog spargliga

aprill 7, 2022

Kevadisel peolaual loovad mahebroileri poolkoivad, spargel ja kodune peterselliõli isuäratava trio.

KEVADINE KANAROOG SPARGLIGA
Kaheksale

8 Kikerikii mahebroileri poolkoiba
punt tüümiani
8 küüslauguküünt, lisaks 1 küüslaugumugul
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
800 g värskeid kartuleid
450 g rohelist sparglit

Peterselliõli:
suur punt siledalehelist peterselli
õunaäädikat
külmpressitud oliiviõli
soola

Maitsesta kana soola ja pipraga, koori küüslaugu küüned ning viiluta. Sega küpsetusnõus kanakintsud tüümiani ja küüslauguga. Kata toidukilega ning jäta vähemalt kuueks tunniks kuni üleöö maitsestuma.

Tõsta kana vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile. Lammuta küüslaugumugul lahti, aga ära koori ning lisa koos kartulitega kana juurde. Nirista peale oliiviõli, puista kartulitele soola ning sega läbi. Jälgi, et viilutatud küüslaugutükid ei jääks kõige peale, vastasel juhul need kõrbevad ära. Küpseta 180-kraadises eelkuumutatud ahjus 40–45 minutit, kuni kartulid on pehmed ja kananahk kuldne.

Lõika sparglil ära puised otsad, tükelda varred kolmeks. Lisa 5–7 minutit enne küpsemisaja lõppu ahjuvormile ning sega kergelt läbi.
Samal ajal kui kana küpseb, valmista peterselliõli. Selleks haki lehed ja varred pisut peenemaks. Lisa õli ning surista saumikseriga kastmeks. Maitsesta äädika ja soolaga. Nirista ahjuroog peterselliõliga üle ning serveeri.

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: