Grillitud südamed suvelõpu tomatisalsaga

september 15, 2022

Kanasüdamed on vähetuntud, aga alahinnatud osa broilerist. Katseta grillil ja üllata gurmaane!

GRILLITUD BROILERISÜDAMED SUVELÕPU TOMATISALSAGA

1 pakk Kikerikii mahebroileri südameid (külmutatud)
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 sl külmpressitud oliiviõli
1 tl sibulapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
0,5 tl tšillipulbrit

Salsa:
500 g tomateid
1 suurem punane sibul
1 jalapeno
1 küüslauguküüs
väike punt koriandrit
0,5 tl jahvatatud vürtskööment
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
värkselt pressitud laimi mahla, maitse järgi

Puhasta südamed rasvast ja soontest. Sega maitseained kokku, tõsta südamed sisse, sega hästi läbi ning jäta vähemalt 3 tunniks marineeruma.
Salsa valmistamiseks koori sibul ja küüslauk. Lõika tomatist väikesed kuubikud, haki sibul, jalapeno ja koriander. Riivi küüslauk ning sega kõik kausis kokku. Lisa vürtsköömen ning maitsesta soola ja pipraga. Pigista juurde laimimahla, sega läbi ning tõsta kõrvale maitsestuma. Aseta puidust vardad külma vette pooleks tunniks likku, seejärel lüki südamed vardale ning grilli aeg-ajalt keerates 8 minutit või seni kuni küpsed. Serveeri koheselt salsaga!

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: