Jõulune mandariinikana

detsember 7, 2022

Kaunilt serveeritud mahebroiler on jõululaua ehe.

JÕULUNE MANDARIINIKANA

1,5 kg Kikerikii mahebroiler OSTA SIIT!
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
100 g võid
1 madariini koor
1 sidruni koor
3-4 küüslauguküünt
1 napp tl piparkoogi maitseainet
punt endale meelepäraseid ürte (salveid, rosmariini või tüümiani)
külmpressitud oliiviõli
2 küüslaugupead
3 keskmist sibulat
hapukamaid mandariine (vali kindlasti mahedad)

Tõsta broiler ja või vähemalt 30 minutit enne valmistamist toatemperatuurile. Kuivata broiler majapidamispaberiga ning maitsesta nii seest kui väljast soola ja pipraga. Valmista maitsevõi. Selleks lõika tsitrusekoortel ära valge osa, koori küüslauguküüned ning haki kõik koos ürtidega peeneks, sega toasooja võiga ning maitsesta piparkoogimaitseaine ja soolaga. Lükka broileri nahk ettevaatlikult rinnafilee pealt lahti ning suru suurem osa maitsevõist ühtlaselt naha alla. Ülejäänud võiga määri broiler väljastpoolt. Pista kõhtu mõned poolitatud mandariinid ning ürdioksakesed. Kinnita koivad küpsetusnööriga.

Koori sibulad ja lõika need paksemateks rõngasteks, seejärel poolita küüslaugupead ja lao kõik ahjuvormi. Nirista peale veidi oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kana  köögiviljadele ning lisa vormi 100-150 ml vett. Küpseta 180 kraadi juures 1,5 tundi. Vajadusel kata broiler küpsemise ajal fooliumiga.

Kui kana valmis, tõsta ahjust ning lase enne lahtilõikamist vähemalt 15 minutit puhata. Kastme valmistamiseks riisu ahjuvormist suurem osa rasvast ning aja köögiviljad läbi sõela, lisa maitse järgi värskelt pressitud mandariinimahla (umbes 4-5 mandariini) ning maitsesta soolaga. Serveeri kartulite ning värske salatiga.

NB! Ära broilerikonte mingil juhul ära viska, keeda nendest kodune puljong!

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: