Kikerikii kanaburger

mai 15, 2023

Midagi uut ja värsket grillihooajaks!

KIKERIKII KANABURGER

Neljale

600 g Kikerikii mahebroileri hakkliha
100 g kvaliteetset külmsuitsupeekonit
2 tl küüslaugupulbrit
1 keskmine sibul
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
meelepärast lehtsalatit
1 suur tomat
2 punast sibulat
4 ananassirõngast
4 juustuviilu
4 meelepärast kuklit
külmpressitud oliiviõli
4 kuhjaga sl majoneesi
umbes 15 marineeritud jalapenorõngast

Koori sibul, haki koos peekoniga peeneks, tõsta kaussi, lisa hakkliha, küüslaugupulber, maitsesta soola ja pipraga ning sega hästi läbi. Vormi 4 pätsikest. Mõõda välja majonees, lisa jalapeno ning surista saumikseriga ühtlaseks kastmeks.
Viiluta tomat, maitsesta kergelt soolaga ning tõsta kõrvale maitsestuma. Lõika punased sibulad viiludeks, pintselda õliga ning grilli või prae koos ananassiviiludega ja tõsta kõrvale. Seejärel grilli või prae burgerikotletid, lisa peale juustuviil. Viimasena küpseta õliga määritud kuklipoolikud. Määri alumisele kuklipoolikult majoneesi, tõsta peale salatileht, meelepärses järjekorras teised komponendid ning viimasena majoneesiga määritud teine kuklipoolik. Serveeri koheselt!

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: