MasterChefi võitja Jana Guzanova kartuli gnocchi Kikerikii mahebroilerimaksa, vermuti ja lehterkukeseente raguuga

november 1, 2023

Eelmise MasterChef Eesti võitja Jana Guzanova valis selle aasta üllatuskarbi peatoiduaineks Kikerikii mahebroileri maksa, mis on olnud tema lemmik juba pikalt. Avaldame siinkohal tema retsepti ja lubame, et lõpptulemus on tippkoka taset väärt. Ja mis peamine – ka sina saad sellega hakkama!

Alusta sellest, et viskad tomati sügavkülma. See läheb lõpus peale värskuseks – külmutatud riivitud tomat, mis segatud soola ja oliiviõliga.

Kartuli gnocchi

300 g keedukartulit, kartulisõelast läbi pressitud
50 g jahu
1 munakollane
Soola
Lisa kartulile munakollane & jahu ning töötle ühtlaseks massiks, kuid ära üle töötle. Vormi ümmargused ribad ja lõika väikesed kartulipadjad. Keeda 3-5 minutit, nõruta, ning prae pannil, kuni nad veidi värvi juurde võtavad.

Kanamaksa-vermuti raguu lehterkukeseentega

50 g guancialet (vinnutatud liha)
250 g kanamaksa
1 suur shalottsibul
1 küüslauguküüs
1 oks rosmariini
1 spl Voetsperifery pipart
Sorts konjakit
80 g valget vermutit
1 kuhjaga tl trühvlimett
1 väiksem hea tomat
Tükk võid
Parmesan

Haki esimesed 5 koostisosa väga peeneks, alusta sibula ja guanciale praadimisega, lisa rosmariin, pipar, küsla, ning parmesani kuivanud ots mis lisab maitset (lõpus võta see välja). Siis lisa kanamaks ja konjak ja pane konn põlema. Järgmisena trühvlimesi, vermut, tükeldatud tomat ning lase 15 väga aeglasel tulel pehmeneda. Lõpus viska sisse paar külma tükki võid, et formuleeruks kaste.

Samal ajal prae teisel pannil lehterkukeseened võis ja lisa lõpus kastmesse.
Sega kartulignocchid raguuga, riivi peale parmesani ning kõige lõpuks külm riivitud tomat, mis lisab toidule värskust. Naudi kohe!

Retsept ja foto: Jana Guzanova

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: