Köögivilja-mahebroilerihautis õunamahlaga

Soojendav kanahautis pika päeva lõpetuseks, kus mõnusa nüansi annavad seened, peekon ja värskendav õunamahl.

Neljale-viiele sööjale

10 Kikerikii mahebroileri poolkoiba
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
napp sl  nisujahu
1 porrulaugu valge osa (vali võimalikult pikk)
6 küüslauguküünt
1 suur porgand
2 varsselleri vart
külmpressitud oliiviõli
väike punt tüümiani
200 g väikesi šampinjone- või muid endale meele- ja käepäraseid seeni
100 g toorsuitsupeekonit
1 loorberileht
300 ml õunamahla
500 ml vett
200 ml kohvikoort
punt peterselli, serveerimiseks

Kuumuta ahi 175 kraadini. Tupsuta poolkoivad majapidamispaberiga kuivaks. Kuumuta kaanega kaetavas ahjunõus õli ning pruunista koivad igast küljest. Samal ajal puhasta seened ja porru, koori küüslauguküüned ning vajadusel porgand. Haki köögiviljad hästi peeneks ning viiluta seened ja peekon. Maitsesta koivad soola ja pipraga ning tõsta kõrvale. Lisa pannile seened ja peekon, pruunista ning tõsta koibade juurde. Seejärel lisa pannile vajadusel õli ning tõsta kõik köögiviljad pannile ja maitsesta soolaga. Prae kenasti läbi, et kõik oleks kuldne ning köögiviljad poole võrra kokku praadinud. Seejärel lisa tüümianioksad, loorberileht, seene-peekonisegu ning broilerikoivad. Vala peale õunamahl ja vesi, lase veel pliidil keema ning tõsta seejärel ahju. Küpseta umbes 45 minutit, seejärel lisa kohvikoor ja kui segu tundub liiga paks, lisa veidike vett. Siis tõsta veel 5 minutiks ahju. Puista peale peterselli ning serveeri endale meelepäraste lisanditega.

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: