Kikerikii hapukas supp broilerifileega

Värskendavas sidrunimahlaga kanasupis on kõike just parajalt – värvi, aroomi ja rikkalikku maitset. 

KIKERIKII HAPUKAS SUPP BROILERIFILEEGA

Neljale

1 suurem Kikerikii mahebroilerifilee
1 sibul
1 porgand
1 sellerivars
4 küüslauguküünt
2 loorberilehte
mõned tüümianioksad
külmpressitud oliiviõli
kodust kanapuljongit, umbes liiter
100 g orzo pastat
3 Kikerikii munakollast (S-suurus)
1 sidruni mahl
75 g külmutatud spinatit
kimp peterselli ja tilli

Koori sibul, küüslauk ja porgand. Haki porgand, sibul ja seller peeneks. Küüslauk haki eraldi. Kuumuta potis õli, prae köögiviljasegu läbi, umbes kümmekond minutit, viimasena lisa küüslauk. Pista ka loorber ja tüümian potti, eemalda fileelt nahk, hoiusta pärastiseks! Tõsta filee potti köögiviljade peale, vala peale puljongit niipalju, et see kataks filee. Aja keema, vähenda kuumust ning lase 20 minutit tiksuda. Samal ajal küpseta kananahk ahjus 180 kraadi juures krõbedaks ning keeda orzo soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kurna. Tõsta filee puljongist ning rebi kahvli abil ribadeks. Eemalda supist loorberilehed ja tüümianivarred. Pressi sidrunist mahl, eralda munakollased munavalgetest ning tõsta kausikesse. Munavalged hoia hommikuse omleti jaoks. Klopi munakollased kahvliga lahti, lisa edasi vahustades sidrunimahl ning kulbitäis kuuma puljongit, et segu tükki ei läheks. Seejärel lisa see supile. Viimasena lisa spinat, rebitud kanaliha ning orzo ja lase supp kuumaks. Haki maitseroheline, puista supile, pudista peale ka krõbedat kananahka ning serveeri.

Retsept: Kristina Efert

Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: